Om Oss - KrakowResor

KrakowResor

Vi finns inom turistbranchen sedan år 2002

  • vi är en lokal, licensierad researrangör med säte i Kraków
  • vår målgrupp är turister från Skandinavien
  • vi samarbetar framgångsrikt med skandinaviska resebyråer, föreningar, skolor, församlingar och institutioner som planerar att resa till Kraków
  • vi ordnar resor för vuxna och ungdomar i Kraków och omnejd
  • vi erbjuder våra tjänster på svenska
  • vi ordnar paketresor
  • vi skräddarsyr oförglömliga resor efter individuella önskemål
  • vi har stor erfarenhet med att arrangera studiebesök i olika skolor, barnhem och kyrkor samt lokala kulturinstitutioner
  • vi ordnar boende, turer och guidningar på svenska samt transport och restauranger

0

turister guidar vi per år

0

år erfarenhet med att ordna resor i Kraków och omnejd

0

grupper guidar vi per år

0

stamkunder

Se våra hittills arrangerade besök:

Gå över till galleri

Referenser

Scouterna i Uddevalla var mycket nöjda efter vår resa förra året. Det fungerade bra med hotellet och guidningen på KZ Auschwitz. Mycket bra! Bra för våra ungdomar att få uppleva detta. Att vi dessutom fick träffa de polska scouterna en eftermiddag i Krakow var också väldigt bra. Vi kan verkligen rekommendera er resebyrå.

Erik Lindh, Uddevalla scoutkår

Att åka till Krakow känns alltid lätt och tryggt när Marlena är med. Vi Svenska kyrkan i Kristinehamn har ett stort konfirmandarbete med ca. 100 ungdomar som är centrerat kring vår resa till Krakow. Att resa med 100 ungdomar är en stor utmaning. Sen vi anlitade Marlena märkte vi vad stor skillnad det blev när alla detaljer var noggrant planerade, både innan och under resan. Hon är otroligt flexibel och löser alla tänkbara utmaningar som vi stöter på under resan. Även innan resan är hon en trygg hand att hålla. Vi är lika nöjda med Marlena varje år, och har därför genomfört resan tillsammans med henne i 10 år och hoppas att det blir många fler. Marlena är ett perfekt exempel på hur en bra guide ska vara. Hon talar flytande och lättförståelig svenska och fångar både ungdomar och vuxna genom att anpassa sin guidning till gruppen. Sammanfattningsvis så är Marlena en professionell researrangör och guide. Vi rekommenderar Marlena mycket varmt och gratulerar den som anlitar henne

Eva-Lena Davidsson, Kristinehamns församling

Vi besökte Krakow med våra konfirmandgrupper och reste med Krakowresor. Vi valde Krakow som resmål främst för att vi ville besöka Auschwitz. Vi tycker det är viktigt att ungdomar känner till vad som hände under andra världskriget, för att kunna motarbeta dessa krafter idag. Redan från början, med planeringen av resan, var det enkelt och trevligt att samarbeta med Krakowresor. På ett professionellt, personligt och vänligt sätt var de tillmötesgående med våra önskemål för resan, såsom hotellets läge, utflyktsmål mm. Kommunikationen fungerade utmärkt eftersom de behärskar en mycket god svenska. Transporter till och från flygplatsen och till de olika utflyktsmålen fungerade bra. Alltid trevlig personal och de var i god tid. Hotellen där vi bodde var bra. De restauranger som Krakowresor bokade åt oss var mycket bra med god mat och inga problem med att få specialmat, ex. glutenfritt. Våra guider var både sakkunniga och tålmodiga och kunde på ett engagerande och enkelt sätt förmedla den kunskapen till våra ungdomar. Vi fick även en god personlig kontakt och kände oss väl omhändertagna. Vi är mycket nöjda med Krakowresor som researrangör och vi kan varmt rekommendera att resa med dem!

Vänligen

Birgitta Keller och Tanja Göransson, Östertälje församling, Södertälje

Sällskapet Sahara är en grupp på sju par 60+:are som träffats årligen i drygt fyrtio år. Hösten 2012 beslutade vi oss att vi, som nästa års aktivitet, skulle besöka Krakow över ett förlängt veckoslut. Genom sökning, i första hand på Internet, fick vi kontakt med Marlena. Efter förslag från Marlena planerade vi besöket. Marlena bokade därefter logi, lokala resor med buss samt andra aktiviteter i Krakow. När det på hösten 2013 blev aktuellt att åka till Krakow var Marlena kontaktperson och genomförde guidning på ett mycket trevligt sätt. Vi fick ett stort utbyte av resan genom att Marlena är kunnig och genomför guidning på en näst intill perfekt svenska. Vi är mycket nöjda med vårt besök i Krakow och på det sätt som Marlena hjälpt oss att genomföra resan.

Sällskapet Sahara

Marlenas hemsida var däremot på svenska. Efter lite mailväxling hade vi kommit överens om vad 20 stycken folkdansare från Sverige skulle göra under två intensiva dagar i Krakow. Marlenas arrangemang innehöll hotell, transporter och guidning i staden och de närliggande saltgruvorna. All guidning genomfördes på utmärkt svenska av Marlena och hennes kunskaper om Polens och Krakows historia verkade outsinliga. Vi bodde centralt till ett rimligt pris på ett utmärkt hotell. Allt vi hade bett Marlena om genomfördes på ett mycket trevligt sätt och kostnaden var för oss svenskar mycket överkomlig. Vi kan med glädje rekommendera Marlena om ni vill göra en gruppresa till Krakow.

SGV, Sällskapet Gammeldansens Vänner i Malmö genom Lars Kayser

Vi har från Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö åkt till Krakow med våra konfirmander under tio år. Vi har haft förmånen att få hjälp med guidningar och bokningar av Marlena. Det flyter alltid utmärkt och vi har varit nöjda på alla vis. Vi har uppskattat att Marlena alltid anpassa sig till gruppen och dess behov och att hon med glädje och entusiasm visar oss genom historien och de nutida Krakow. Vi rekommenderar verkligen att ni anlitar henne för att få en givande resa till Krakow.

Anna Andersson Församlingspedagog Strängnäs Domkyrkoförsamling med Aspö

Jag bokar ganska stora resor, vi är ungefär 100 ungdomar som åker till Krakow varje år. Det är mycket viktigt att allt fungerar och att jag kan lita på att det blir så bra som möjligt och att det blir som vi planerat. Där är Marlena en klippa, vad som än händer så finns hon där och hjälper till om något oförutsett inträffar.
Vi kan vara säkra på att restauranger är bokade och att hotellet är införstådda med våra behov.

När hon guidar är hon duktig på att fånga ungdomarna och hon väcker intresset och gör att alla blir intresserade. Under de sex år vi rest har vi aldrig upplevt att något strulat och alla som hört henne guida har varit mycket nöjda! Vi rekommenderar att boka resor och guidningar genom henne!

Anna Pollack från Kristinehamns pastorat, Svenska kyrkan

Samfunnsfagsklasser fra Trondheim katedralskole har i flere år benyttet KrakowResor for å arrangere ekskursjoner til Krakow med både historisk, politisk og sosialt innhold. Gjennom det mangeårige samarbeidet har KrakowResor hjulpet med å transformere våre ideer til innholdsrike opplevelser. De siste årene har vi blant annet besøkt Auschwitz-Birkenau, Schindlers fabrikk, Saltgruven i Wieliczka, Nova Huta, representanter for fagbevegelsen Solidaritet, barnehjem og videregående skoler. KrakowResor tilbyr kvalifiserte guider med gode språkferdigheter og har etter vårt ønske bidratt med tilrettelagt guiding gjennom Det jødiske kvarter, Gamlebyen, Wawel slott, Det Jagellonske universitetet, synagoger og andre historisk betydningsfulle plasser. Like viktig er den jobben KrakowResor gjør for å ordne kost og losji. Det er en stor lettelse for oss som lærere at innlosjering, spisesteder, menyer, transport er ordnet og betalt på forhånd. Vi blir alltid fulgt tett opp fra ankomst til avreise, noe fornøyde lærere og elever setter stor pris på.

Jon Arne Ormbostad, Trondheim katedralskole
Kraków Resor