Auschwitz Birkenau - KrakowResor

6 mil från Kraków ligger Auschwitz (på polska Oświęcim) och Birkenau (på polska Brzezinka), två orter som sedan andra världskriget varit bevis på människosläktets obegripliga och ohyggliga grymhet – Förintelsen.

1940 grundade nazisterna lägret Auschwitz-Birkenau. Lägret fungerade inledningsvis som koncentrationsläger för polacker, men intog snart rollen som det största förintelselägret i Europa. Gemensamt för de drygt 1,1 miljoner människor, bestående av judar från hela det ockuperade Europa, polacker, romer och ryska krigsfångar som fick betala med sina liv, var att de enligt den nazistiska ideologin tillhörde en sämre, underlägsen ras och att de därför skulle förintas.

Ett besök i Auschwitz-Birkenau ger ovärderlig kunskap om det obegripliga och ondskefulla som utspelades bakom kulisserna under andra världskriget. Förutom en känslomässig resa på det personliga planet brukar besöket även innebära ökad medvetenhet kring vad fientliga ideologier kan leda till. Som människor av modern tid är vi ansvariga för att det inte ska hända igen!

Turen innehåller:

 

  • busstransport Kraków – Auschwitz – Birkenau – Kraków
  • guidning i Auschwitz på svenska
  • guidning i Birkenau på svenska

 

Besöket inklusive resor tur och retur tar cirka 7 timmar.

Auschwitz Birkenau
Auschwitz Birkenau
Kraków Resor