Boka en aktivitet med oss och få rabatt på Krakows restauranger

Läs mer
RABATT PROGRAM

PIENINY

Dunajec floddalen – den Polska ”lilla Grand Kanjonen”

Pieniny en flottfärd genom en ravin

10 mil söder om Kraków på en längd av 35 km sträcker sig Pieniny – bergkedjan som ligger på gränsen mellan Polen och norra Slovakien.  Genom denna bergkedjan drar floden Dunajec och bildar en flodravin – Den Polska ”lilla  Grand Kanjonen” som  är definitivt en av de mest natursköna vyerna i hela Polen. Sen första hälften av 1800-talet flottfärder organiseras, just nu från början av april till slutet av oktober. Turen börjar i byn Sromowce Wyzne och färden går ända fram till Szczawnica (18 km, 2 tim 15 min) eller Krościenko (23 km, 2 tim 45 min). Flottarna har plats för 10 personer och de styrs av så kallade flisacy – flottkarlar i folkdräkter. Turister kan under färden beundra de lodräta kalkklipporna som stupar rakt ner i strömmen och de branta sluttningarna som når upp till flera hundra meters höjd.

EN PRIVAT GUIDETUR PÅ SVENSKA ANORDNAS VID INDIVIDUELL BESTÄLLNING

Vi åker till en liten by Sromowce Wyzne-Katy – 12 mil söder om Krakow, där slår vi oss ner i en av flottarna och tar en minnesrik flottfärd på Dunajec floden i Pieniny Nationalpark. Under den drygt 2 timmars och 18 kilometers långa flottning med Slovakien på en sida och Polen på den andra passerar vi  först ett par byar innan vi far in i en magnifik ravin med branta och höga klippväggar som sträcker sig ner mot floden.
Färden tar sin slut i Szczawnica – en kurort med flera mineralkällor, ditt kommer man från hela Polen för att dricka brunn. Här kopplar vi av och äter lunch på en av de regionala restauranger innan vi tar oss tillbaka till Krakow.

Pris inkluderar transport, guidning på svenska. Varaktighet: 7 – 9 timmar

PRIS BEROR PÅ ANTAL DELTAGARE